COMPARTIR ÉS CONSTRUÏR

18 de maig 2011

SALAMANCA

Avui els nens i nenes estan fent la visita a la ciutat caminant. Han dinat al menjador universitari. Abans de marxar els han donat fruita, galetes i aigua per menjar a mitja tarda.
El temps és variable, fa una mica de fred i també ha plogut.
Ahir van arribar a 2/4 de 6 de la tarda a Salamanca.
Ben aviat van relacionar-se i jugar amb els nens i nenes de les altres escoles.
La visita a la ciutat de Salamanca, molt interessant.


Aquesta és la crònica del segon dia...

Avui dimarts hem començat la visita a Salamanca i al matí hem anat a la base aèria de Matacán i a la Fundación Germán Sánchez Ruipérez. A primera hora ens hem traslladat a l'escola de pilots de Matacán, on ens han explicat el funcionament d'alguns petits avions, podent pujar també a l'interior d'algun. Tot seguit a la fundació ens han ensenyat el funcionament d'aquest centre on hi ha una biblioteca infantil i juvenil i on a més es treballa en la investigació sobre literatura infantil i juvenil. Finalment abans de dinar hem anat a la Plaça Major, construïda al s. XVIII i on hem estat rebuts a dalt de l'ajuntament.
A la tarda la ruta monumental per la ciutat s'ha iniciat enmig d'una dèbil pluja que ha acabat desapareixent. Hem travessat el pont sobre el riu Tormes i a continuació hem entrat a la catedral, començada en estil romànic i finalitzada segles després amb estil gòtic. Hem seguit cap a la universitat, una de les més famoses d'Europa i fundada al segle XIII. La seva façana és una mostra de l'estil plateresc i al mig hi ha l'escut dels Reis Catòlics i de Carles V. Allà ens han mostrat diferents aules com la de Miguel de Unamuno o la de Fray Luís de León, escriptors tots ells que hi van estar molt vinculats. A una de les dependències del pati de les Escuelas Menores hem pogut veure una reproducció d'una pintura mural del segle XV, El cielo de Salamanca.
La tarda ha acabat a la Casa de las Conchas, avui biblioteca pública, que té al davant l'església de la Clerecía, que es troba annexa a la Universitat Pontificia de la ciutat.
Ahir dilluns vam arribar a Santa Marta de Tormes a dos quarts de sis de la tarda i allà ja van distribuir els alumnes en habitacions. En cadascuna hi dormen alumnes dels tres centres participants, i igualment a les hores dels àpats es barregen per tal que puguin anar intercanviant impressions tots aquests dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada