COMPARTIR ÉS CONSTRUÏR

23 de maig 2011

Salamanca. El comiat

Dissabte al matí vam visitar un Centre d’art contemporani de la ciutat de Salamanca, el Domus Artium 2002 ( DA2), inaugurat amb motiu de la Capitalitat Europea d’aquesta ciutat el 2002. L’edifici que ocupa era l’antiga presó provincial, en el qual la reforma va mantenir algunes de les sales on encara s’hi veuen les cel•les dels presos, però també compta amb nous espais més funcionals.
Allà vam seguir el camí que fa qualsevol obra d’art quan entra fins que queda exposada a les sales corresponents. Vam entrar pel magatzem i vam veure les sales on obren els paquets, amb les diferents condicions d’humitat i temperatura segons el què s’ha de guardar o exposar. Després ens van portar a fer un itinerari per dues de les exposicions temporals que hi havia. Una del fotògraf alemany Roland Fischer, dedicada a sèries de fotografies que va fer entre els anys vuitanta del segle passat i l’actualitat de monjos i monges, dones nord-americanes, edificis significatius, sobretot catedrals, i retrats col•lectius xinesos. També vam poder veure una retrospectiva del canari Pedro Garhel, considerat un dels màxims representants de l’art electrònic i multimèdia.
Vam tornar a dinar a la zona universitària i a la tarda ens vam tralladar a la nostra residència, la Escuela Hogar Santa Marta, on vam assajar una estona per presentar als companys les característiques dels llocs on veníem. Acompanyats per un power point amb imatges de Catalunya, el Lluçanès i Prats de Lluçanès, els alumnes van explicar com és el nostre poble. També vam cantar dues cançons, una de Pasqua, i el Fum fum fum, que com sabeu va ser recollida a Prats de Lluçanès el 1905, i vam acabar amb el contrapàs. Tot seguit va arribar el torn de l’intercanvi de regals entre els participants. Nosaltres els vam donar una gorra amb el lema Escuelas Viajeras on hi havia un dibuix que havien dissenyat ells mateixos a classe.
A la nit, després de sopar vam fer un recorregut per la Salamanca il•luminada, amb visita a la plaça major i llocs més propers com la catedral, l’església dels Dominics o la Universitat.
Ja de retorn a Santa Marta va arribar l’hora dels comiats amb els companys i companyes de Tenerife i de Melilla que han compartit amb nosaltres aquesta setmana. Tots coincidíem que ha sigut fenomenal i que ha valgut molt la pena aquest viatge, tant pels aprenentatges sobre la zona com per la convivència amb un grup de persones amb les quals hem creat nous vincles. Ens enyorarem!!!

A l’exposició de Roland Fischer, al Domus Artium de Salamanca

Cantant la cançó de Pasqua a la presentació


Ballant el contrapàs a la presentació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada