COMPARTIR ÉS CONSTRUÏR

20 de maig 2011

Ciudad Rodrigo-La Alberca

5è dia
Estan tots bé i contents, també una mica cansats per les jornades llargues, amb moltes visites, explicacions interessants.., i cal estar molt atents.
Avui molt bon temps, primer dia sense pluja.
El dinar en una escola de primària, compartit amb molts nens i nenes.
De moment, no han enviat resum del dia. Esperarem...

Des de Salamanca...
Ara que ja acabem la nostra estada en terres de Salamanca, podem fer també una primera valoració dels objectius i condicions dels participants del programa Escuelas Viajeras. Quan es llegeixen les aptituds que se'ls demana als alumnes, a primera vista pot semblar exagerat, però hem pogut comprovar que no ho és. Participar-hi requereix una alta concentració, disponibilitat per a escoltar i sobretot moltes ganes d'aprendre. I són moltes les hores de dedicació, inclús més que quan estem a les aules de l'escola. Seguim rutes on es dóna molta informació que s'ha d'anar assimilant, i les monitores que ens acompanyen, molt ben preparades, criden de seguida l'atenció quan algú no està atent o no escolta.
Avui divendres hem tornat a travessar en part la província de Salamanca pel nord fins arribar a Ciudad Rogrigo. Allà ens hem trobat amb la Jennifer Cepa i la seva mare, la Pili (ja havíem quedat prèviament), que havien viscut fins fa dos anys a Prats i que ara resideixen a Fuenteguinaldo.
Ciudad Rodrigo

Ciudad Rodrigo, l'antiga Miróbriga dels romans, és una ciutat rodejada de muralles que compta amb notables edificis. Hem visitat l'Aula d'interpretació de les fortificacions, on ens han explicat l'evolució de les construccions defensores al llarg dels segles.
Ciudad Rodrigo
També ens han parlat dels vettons, un poble preromà d'aquesta zona que es caracteritzava per representar escultures de toros, porcs senglars i porcs, en les figures anomenades “verracos”. Allà també els alumnes s'han pogut disfressar amb vestuari militar de diferents èpoques.
Un verraco

Després de dinar a l'escola de primària hem anat a la zona de la Sierra de Francia, a la Casa del Parc Natural de las Batuecas, situada a l'Alberca. Allà ens han explicat les pintures rupestres trobades a la contrada i l'existència de nombroses ermites entorn del monestir de El desierto de San José.
Tot seguit hem fet un petit recorregut pels voltants per arribar al centre de la Alberca, població turística amb unes peculiars construccions. Allà, a la plaça, els alumnes han participat en una gimcana que consistia en descobrir informació i llocs d'interès del poble a través de preguntes que havien de fer a la gent o a través de l'observació directa.
Plaça de La Alberca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada