COMPARTIR ÉS CONSTRUÏR

20 de maig 2011

Los Arribes del Duero-San Felices de los Gallegos

4t dia
Torre de l'homenatge de Sobradillo

Dalt de la torre de Sobradillo

Quan portem mitja setmana fora del Lluçanès i dins el programa Escuelas Viajeras, podem fer ja una primera valoración de l’estada. Ens adonem que és un fet molt positiu el conèixer altres indrets geogràfics, altres cultures i maneres de pensar, i que tot això ens aporta una riquesa que hem de saber aprofitar ara que hem tingut aquesta oportunitat.
Prats de Lluçanès, Melilla i Canàries ja actuem a estones com un sol grup, compartint diàriament totes les activitats, tant les més acadèmiques com les de lleure, i per tant aprenem a aceptar les diferents maneres d’entendre el què ens envolta.
Avui dijous hem fet un desplaçament força llarg arribant fins a Portugal per la part nord de la província de Salamanca, a la zona de Los Arribes. En el recorregut hem vist els impressionants camps d’alzines on es crien els toros i els porcs ibèrics.
La primera parada ha sigut a Sobradillo on hem visitat la Casa del Parc Natural de Arribes del Duero, ubicada en la torre de l’homenatge d’un antic castell del segle XV. Allà ens han explicat les característiques de la zona amb un audiovisual i també a través de diferents maquetes. Tot aquest terreny compta amb rius situats entre 250 i 650 metres sobre el nivell del mar i l’aigua cau espectacularment de gran alçada. Les espècies més característiques són la cigonya negra, l’àliga perdiguera, el voltor lleonat i l’alimoche (una altra espècie de voltor).
Després hem dinat a Lumbrales, a l’escola de primària de la localitat i havent menjat hem travessat la frontera per endinsar-nos a Portugal, al lloc on s’ajunta el riu Agueda amb el Duero, Barca d’Alva.
Barca de Alva, Portugal
Hem seguit cap a San Felices de los Gallegos, una població declarada conjunt històric artístic on hi hem estat tota la tarda. Allà, a l’aula històrica de l’antic castell, situada a la torre de l’homenatge, ens han explicat les diferents dependències que hi havia i des de dalt de la terrassa hem pogut contemplar les magnífiques vistes dels voltants.
San Felices de los Gallegos. Torre de l'homenatge

Dalt la torre de San Felices de los Gallegos

Al Museo de la Cantería se’ns ha mostrat el treball que durant generacions han fet els picapedrers de la localitat, que treballant el granit han contribuït a crear els nombrosos edificis monumentals que hi ha.
Finalment al Museu de l’oli hem seguit el procès de producció d’aquest líquid tan preuat i hem pogut observar diferents estris relacionats amb la seva producció com mesures o setrills. També hem vist el funcionament d’un antic molí des que hi porten les olives fins a l’obtenció de l’oli.
La pluja altra vegada ha estat la nostra companya, però, això sí, ha respectat les estones que hem estat a l’exterior.
Entrada del Museu de l'oli

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada