COMPARTIR ÉS CONSTRUÏR

18 de maig 2011

Alba de Tormes-Béjar-Candelario

3r dia de ruta


Al matí hen sortit cap a Alba de Tormes, una població orígen de la nissaga dels ducs d’Alba. De l’antic castell només en queda la Torre de la Armería que hem visitat i on hi ha l’anomenada sala dels frescos amb nombroses escenas pintades referents al tercer Duc d’Alba, Fernando Alvárez de Toledo. En aquest castell s’hi havien allotjat hostes tan importants com Santa Teresa de Jesús, San Juan de la Cruz o Lope de Vega.
Tot seguit hem anat al convent de les carmelitas descalces, concretamente a l’església de l’Anunciació, on hi la sepultura de Santa Teresa de Jesús i també una sala amb relíquies on es pot veure un seu braç i el seu cor.
A Béjar hem visitat el Museu Mateo Hernández, un escultor nascut en aquesta població, molt conegut per les seves obres tallades directamente sobre la pedra.
Hem dinat en una escola de primària i després de jugar una estona al pati ens hem traslladat a Candelario, un conjunt històric artístic amb carrers que tenen uns pendents molt pronunciats. L’arquitectura d’aquest lloc es troba molt relacionada amb l’antiga indústria del porc que havia aconseguit molta fama, essent també proveidors de la casa reial. A les cases hi podem veure les “batipuertas”, unes portes de nivell més baix situades a la part exterior de la llinda i que permetien que entrés la claror a l’interior mentre es treballava, a part d’impedir que hi entressin els animals. Igualment els carrers estan recorreguts per les “regaderas”, uns canals per on hi baixa aigua, i que en època de matança servia per a mantenir-los nets.
En aquest municipi hem visitat el santuario de Castañar, lloc on s’explica que uns pastors van trobar la Mare de Déu del mateix nom, i on a la vora hi ha una plaça de toros de la que es diu és la més antiga d’Espanya.
Encara que a estones ha plogut, sobretot al matí, això no ha impedit que poguéssim realitzar tot el trajecte previst, i quan hem arribat a l’Escola llar encara hem tingut temps de jugar al pati.
Ahir a la nit es va fer un joc competició entre dos grups, segons la distribució de les habitacions, on es feien preguntes relacionades amb el recorregut del dia i que avui és previst que continui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada